OP 21 september stond er een buitenavond op het programma. Onder leiding van Hans Buitendijk is er een route gelopen lang diverse muurschilderingen. Op 16 november zijn de resultaten daarvan bekeken. Helaas zijn we door Corona gedwongen om dit weer online te doen omdat de Rendierhof om 20.00u de deuren moet sluiten. Hieronder de beste resultaten en een juryrapport van Hans Buitendijk:

Eerste plaats voor Marly met deze top foto van een muurschildering. Het is Marly gelukt om van dit blijkbaar simpele muurtje iets moois te maken. Zo is het gelukt om de trap in de compositie te verwerken waardoor het lijnenspel nog beter naar voren komt door het licht te gebruiken wat op de trap valt. De hoek staat goed in het midden wat de foto sterker maakt en ook de trapleuning doet goed mee in het lijnenspel. Een eerste plaats verdiend door de toevoeging van de fotograaf op deze muurschildering van een kunstenaar.

De tweede en derde plaats zijn voor Jan van Zessen. De tweede plaats met een foto van een straathoek met daarop een spuitbus wat past bij dit onderwerp. Alles doet mee in deze foto, zo zien we aan de rechter kant het doorzicht de straat in, de fiets, de lantarenpaal en natuurlijk de spuitbus op een oude muur. Deze componenten maken het één geheel en hiermee voegt de fotograaf iets toe aan de muurschildering van de spuitbus.

De derde plaats met een foto van een muurschildering in een steegje met een figuur die op zijn telefoon aan het kijken is. Het licht in deze steeg is goed gevangen, de straat klinkers, het stoepje, de muurschildering zijn goed in beeld gezet. Een terechte derde plaats voor deze foto.