Foto van de maand november 2023

Er kwamen prachtige foto’s voorbij. Uiteindelijk is er een top 3 gekozen, 3 totaal verschillende foto’s van verschillende categorieën, fine art, straatfotografie en kunst. 

De nummer 1 is voor een fotograaf die je meeneemt door de stad.Deze foto gemaakt in het openbaar vervoer van Rotterdam, laat een dagelijks tafereel zien. Het onderwerp krijgt extra aandacht door de scherpte en het licht. De  sfeer geeft een gevoel van lang geleden.

Op de 2de plaats een bijzondere en kleurrijke (straat)foto.Roeline kon moeilijk kiezen uit deze grote partij sandalen. Dan maar een foto van alles.Zoveel kleur kan soms zorgen voor onrust, maar op deze foto geeft het een aangename sfeer. De herhaling zorgt voor kunstzinnig beeld. Oprecht goed gelukt.

De nummer 3 is voor de foto van Hans van Essel. Fine-art is een categorie wat bij ons op de club nog niet zo heel bekend is.We zien hier een abstracte zwart-witte foto als een stukje kunst waarbij gebruik is gemaakt van de achterkant van een bureaustoel.  De scherpte op de voorgrond loopt mooi vaag weg naar achteren. Het zwart/wit verloopt over naar grijzige tint. De gaten in het onderwerp versterken het contrast en scherpte. 

Bekijk ook:
Meer berichten zoals deze: