foto van de maand maart 2024

1) Zwart/wit foto van Chris van Dijke. Deze foto is op film gemaakt en gedigitaliseerd. De boom en schuurtje op de voorgrond contrasteren door de scherpe hooglichten, met de achtergrond in de schaduwlichten. De drukke structuur van de takjes van het boompje is ragfijn alsof een geweven stof. Het schuurtje is een rustpunt met 3 panelen en staat mooi op een derde. Deze foto heeft een typisch film gevoel waarbij de hooglichten en schaduwen scherp contrasteren en goed in balans zijn.

2) Kleurenfoto van Richard Pillard. Een foto van een art-deco beeldje gemaakt van eierschaal porselein (biscuit), gedrapeerd met een oranje fluwelen stof. Het eerste wat opvalt is dat de foto onscherp is, dat meegaat met het hoofdje van het beeldje dat uit zichzelf ook onscherp is, wat hierdoor nog meer benadrukt wordt. De hooglichten zijn goed geplaatst op het hoofd en de curven van het beeld.

3) Kleurenfoto van Marc Elfrink.  Een natuurfoto met levendige en heldere kleuren. Cola kleurig water met een langere sluitertijd genomen, waarbij de rotsen onder het wateroppervlak goed te zien zijn. Zeer gedetailleerde foto waarbij de mossen op de rotsen qua kleur eruit springen. We kijken in een spelonk met gespiegelde heldergroene hooglichten.

Jury geschreven door Bert Boer en Nathan de Haan.

Bekijk ook:
Meer berichten zoals deze: