Foto van de maand februari 2023

Door Jan van Zessen:

De foto van de maand februari is van Rini Paulussen met een portret in high key. Het portret valt op door de mooie belichting en kleurstelling. De ogen zijn sprekend en haarscherp. Het gezicht is belicht van linksvoor met zeer zachte schaduwen. Deze zijn precies genoeg om de persoon goed weer te geven. Het haar maakt het portret af door de lichte en donkere lokken. De keuze voor panorama is ongebruikelijk voor een portret, maar pakt hier goed uit.

De 2e plaats is voor Theo Bense met een stilleven. Een zeer rustig stilleven met tinnen kan en bloem. Een rustiek beeld. De deuk in de kan, de bloem, de ontluikende knop en de eenvoudige tafel met donkere achtergrond geeft je een idee van een schilderij uit vervlogen tijden

De 3e plaats is voor Marijke Warner met een landschap in lagen. Een eenvoudig landschap donker riet, gras in verschillende kleuren groen, een bomenrij en een licht bewolkte lucht. De kracht van de foto ligt in de hoeveelheid lagen (6) en de kleurstelling. De kleur geeft de foto een sombere melancholieke uitstraling. De kleur zijn puur en ingetogen.

Bekijk ook:
Meer berichten zoals deze: