Digi van de maand januari 2024

De  1e foto is eigenlijk een ‘eenvoudige’ foto. De kracht van deze foto ligt in het feit dat je direct het verhaal ziet. Tijdens de bespreking waren we het over eens dat het om een ‘luie’ fotograaf ging. Liggend vanaf zijn ligbed in de schaduw op het strand heeft hij een foto genomen van een vrouw die, voor over gebogen, een leguaan fotografeert. Je zou kunnen zeggen dat de foto een blik geeft op de welvarende mens. De fotograaf Martin Parr werd genoemd door een van de clubleden als fotograaf die ook dit soort maakte.

De 2e foto is een krachtige portretfoto van een vrouw met rode hoed. De hoed werpt een lichte schaduw op de ogen maar het licht valt wel op de rode mond en het lichaam waar de vormen door de schaduwwerking goed uitkomen.

De 3e foto is een mysterieus gezicht op bomen in een landschap met een maanlandschap-achtige structuur.  De foto zet je aan het denken. Kijk ik via een spiegelend bevroren water naar de bomen of is hier sprake van een dubbel opname. De fotograaf heeft het ons onthult. Maar u als lezer mag blijven wegdromen in deze foto. Het jury rapport is geschreven door Jan van Zessen.

Bekijk ook:
Meer berichten zoals deze: