Digi van de maand februari 2024

Deze keer vallen alle drie de foto’s onder het thema straatfotografie.

Een kleurrijke foto van een take-away. De verkoopster trekt direct de aandacht. Ze staat recht voor een reclamefoto van een etende vrouw. De arm met de eetstokjes lijken bijna van de verkoopster te zijn. Dit laat je langer naar de foto kijken. De rode achtergrond wordt geflankeerd met een blauwe trap links en blauw licht vanuit een koelkast rechts. Het kader wordt afgemaakt door de toonbank waar het voedsel zichtbaar is.   Door dit kader is de foto aangenaam om naar te kijken.

Een straatbeeld dat je veel op straat kan zien. Een stel dat met de mobiel een foto van elkaar maakt. Het voordeel van deze situatie is dat er wordt geposeerd en er actie is. In dit geval komt de actie van de man, die vanonder zijn zonnebril naar zijn mobiel kijkt. Dit is al een verhaal op zich. De fotograaf van deze foto heeft bij de compositie goed opgelet. De dame in het wit staat voor een donkere achtergrond en de man in het zwart staat voor een lichte achtergrond.  En dit alles gesitueerd in een prettig ogende omgeving.

Een restaurant, een luifel en wat stoelen. Een foto hoeft niet ingewikkeld te zijn om interessant te zijn. Herhaling maakt de foto sterk: vier stoelen, vier tafels vier vaasjes met witte bloemen. De regelmaat wordt prettig doorbroken door een stelletje dat zit te genieten van een drankje. De ramen zijn gevuld met kleuren en vormen. Dit geeft een fijn contrast en maakt de foto levendig.

 

Bekijk ook:
Meer berichten zoals deze: