Digi van de maand april 2024

Op de eerste plaats een foto die ook bijna door zou kunnen gaan voor een schilderij op doek. Het gaat hier om twee verweerde verkeersborden op een paal die voor een witte betonnen muur staat. Deze geeft geen schaduw op de muur. Verder is de foto leeg en dat wordt door de witte kleurschakeringen van de muur alleen maar als heel prettig ervaren. Een ijzersterk detail is het randje van de muur aan de bovenzijde van de foto. Een welverdiende eerste plaats voor Chris met deze foto.

De urbex foto van Bert Boer behaalde de tweede plaats. We zien hier een hoek van een ruimte in een verlaten huis waar de trap nog staat. Uit beeld gaat de trap ergens heen maar zowel boven als beneden is niet te zien voor ons waar heen. De vlakverdeling, juist gekozen standpunt en de zeer fraaie kleuren maken dat deze foto er uit springt.

Op de derde plaats een foto die de woorden “fris, puur en lente” oproepen; het sneeuwklokje van Rini. Het is goed scherp centraal in beeld gezet. Op de achtergrond nog twee kelkjes die mooi vervaagd zijn. Dit effect is gecreëerd dmv een dun plasticzakje om de lens te wikkelen en er een gaatje in te maken. Creatief bedacht en een zeer geslaagde uitvoering.

Bekijk ook:
Meer berichten zoals deze: