Op de clubavonden "foto van maand" en "dia van de maand" worden de foto's van clubleden besproken. Aan het eind van de avond maakt de jury van dienst (de leden die op deze avond bardienst draaien) gemotiveerd de keuze van de maand bekend. Op deze pagina zijn deze foto's terug te zien.

 

 

De foto van de maand mei 2019 is van Rini Paulussen. 

De motivatie van de jury: Een verlaten rangeerterrein met verweerde treinwagons. Door de symmetrische beeldopbouw en de perspectiefwerking van de wagons wordt de kijker als het ware het beeld in gezogen. Door het lage camerastandpunt en de keuze van een kort brandpunt wordt dit effect nog eens versterkt. Al met al een geslaagde en boeiende foto met een hele grote dieptewerking.

1905 fvdm Rini
 

De dia van de maand april 2019 is van Marijke Warner.

De motivatie van de jury: De digitale fotobespreking ging deze week over het presenteren van een foto in kleur of in zwart/wit. Elke foto werd zowel in zwart/wit als kleur gepresenteerd. De discussie ging er vooral over hoe de foto het beste tot zijn recht komt.  De foto van de aap van Marijke werd sterker in de zwart/wit presentatie omdat de contrasten tussen de donkere en de lichte delen goed opvielen. Let vooral op het licht dat door de vacht van de aap schijnt, dit maakt de foto sterk. Alle haartjes zijn goed zichtbaar, de foto is mooi scherp. Kleuren voegen hier niet veel toe en eigenlijk is het prettiger om niet afgeleid te worden door de kleuren daarom kiezen we voor de zwart/wit versie. De fotograaf heeft de foto zo weten de maken dat we ons in de vrij natuur kunnen wanen en wel heel dicht bij deze aap waardoor we bijna het gevoel krijgen dat we hem aan kunnen raken.

1904 dvdm Marijke
 

De foto van de maand april 2019 is van Theo Bense. 

De motivatie van de jury: Radio Kootwijk gebouw, het lijkt een bijna surrealistische omgeving. Het pad dat je meeneemt naar het gebouw, de zendmast en de watertoren. Mooie samenhang tussen natuur en beton.

1904 fvdm Theo
 

De dia van de maand maart 2019 is van Marc Elfrink.

De motivatie van de jury:  De foto met boot in landschap in schotland van Marc is de winnaar geworden omdat de compositie, het serene landschap en de aanwezige kleuren elkaar aanvullen, en zo een zeer mooie foto geven. Nadat beide jury leden hun favorieten hebben vergeleken kwam er een lijst met 3 gemeenschappelijke foto's uit waarvan we allebei dit de mooiste vonden.

1903 dvdm Marc
 

De foto van de maand maart 2019 is van Rob van Agthoven. 

De motivatie van de jury: "De foto is gekozen door zijn "vreemde" omgeving. Gezellig zittende mensen op een bankstel met schemerlamp naast een paar enorme rode wielen van een locomotief. Het contrast is hierdoor natuurlijk erg groot.  Het licht van de schemerlamp doet prachtig mee. Een en ander is prachtig uitgevoerd en gekaderd. Wij weten min of meer hoe dit tot stand is gekomen en waar dit tafereel is gefotografeerd, maar voor een ieder die dit niet weet, is dit een bizarre plaat."

1903 fvdm Rob
 

De dia van de maand februari 2019 is van Eugène de Klerk.

De motivatie van de jury: Wij vonden dat deze foto het beste voldeed aan het thema "rood". Het beeld van de verschillende rode autootjes langs de randen zorgt ervoor dat de auto in het midden er als het ware boven uit stijgt. Het lijnenspel en de compositie stralen een natuurlijke rust uit. Ondanks dat het beeld op zich simpel is, blijft het aandacht trekken. 

1902 dvdm eugene
 

De foto van de maand februari 2019 is van Marijke Warner. 

De motivatie van de jury: Deze foto is genomen in een plas en 180 graden gedraaid. Het water is licht golvend met regelmatig verspreide stukjes kroos. Dit geeft een impressionistische illusie met goed verdeelde lagen van bomen, lucht en wolken. De foto valt op door de subtiele kleuren dat voor een warme en wat dromerige sfeer maakt. De combinatie van water reflectie en landschap is bijzonder goed gekozen.

1902 fvdm Marijke
 
 De dia van de maand januari is van Jan van Zessen.

De motivatie van de jury: Deze keer een ongebruikelijke keuze, zeg maar een beetje “oud of the box”. Het is geen perfect plaatje maar een foto met een verhaal, dit verhaal heeft voor de jury de doorslag gegeven. Een gezin op het strand waarbij moeders lekker onderuit met een boek haar gemakje neemt en vader en kind even afstand nemen om moeder die rust te gunnen. De pose van moeder is nou niet al te charmant maar dat geeft deze foto ook een beetje humor, het hoeft niet altijd “mooi” te zijn.Als extraatje komen de kleuren goed bij elkaar zoals beige en blauw. Natuurlijk waren de foto’s van Marly en Theo zeker wél het perfecte plaatje, zoals het vierkante raam van Marly en het elftal met trainer op het muurtje van Theo. Maar je moet als jury een keuze maken en dat is altijd moeilijk, en wij dachten dat Jan dit keer de terechte winnaar is. Aldus Mark en Hans de barmannen tevens dit keer de jury.

1901 dvdm Jan66
1901 dvdm Marly1901 dvdm Theo
 

 De eerste foto van het nieuwe jaar is van Marijke Warner. 

De motivatie van de jury: Een schitterende natuurfoto waarbij de krakeenden perfect synchroon in de vlucht zijn vastgelegd. De onscherpe eend in de achtergrond en de vage boom-/struik top rechtsonder geven aan de foto een mooie dieptewerking.  

1901 fvdm Marijike
 

De dia van de maand december, met het thema December, is van Wiek Renalda.

De motivatie van de jury:  Met zijn foto van de intocht van Sint Nicolaas voldeed de fotograaf het meest aan de opdracht. De boot vol met de de Pieten en Sint Nicolaas komt hij het land invaren. De mist geeft extra sfeer aan het geheel.

1812 dvdm Wiek
 

De foto van de maand december 2018 is van Marly Smit. 

De motivatie van de jury: Een aparte foto van een hal van een lang gesloten instelling, waar duidelijk te zien was, dat de tijd daar had stil gestaan. Maar het bijzondere was, dat er een vrij grote oude koffer midden in die hal lag en dat was heel bijzonder. Is heel goed gezien door de fotograaf, want die koffer maakt de foto heel bijzonder.

1812 fvdm Marly
 

De dia van de maand november, met het thema herfst, is van Marly Smit 

De motivatie van de jury: Marly laat de herfst op een andere manier zien dan gekleurde bomen of paddenstoelen. Te zien is de binnenkant van een gebouw waar de vergankelijkheid van af straalt. Dit met de stoelen, de blaadjes op de grond en de mooie lichtinval geeft een mooie serene herfst sfeer.

1811 dvdm Marly
 

De foto van de maand november is van Theo Bense. 

De motivatie van de jury: Te zien is een zwart/wit opname van een persoon onder een paraplu op een “mistige” avond. Hoewel enigszins geënsceneerd, is er een prachtig beeld ontstaan met een mooi tegenlicht. Het geheel doet een beetje spannend aan. (Zou het goed doen met een Halloween opdracht)

1811 fvdm Theo 1
 

De dia van de maand oktober is van Theo Bense. Het thema van deze maand was "Auto's in beweging".

De motivatie van de jury: Een zwartwit foto die past in het thema “Auto’s in beweging”. Een dynamisch beeld, waarbij de beweging van de auto’s versterkt wordt door de gebruikte zoom techniek. Dat de auto’s lijken te glimmen geeft de foto nog iets extra.

1810 dvdm Theo
 

De foto van de maand oktober is van een nieuw lid Jan van Zessen. 

De motivatie van de jury: Een jong hert dat in de volle zon staat. Het hert met de kop kijkend naar links valt op door de de manier dat deze als het ware in een spotlight staat. Het lijf van het hert in volledig licht, de kop in profiel licht. Interessante bomen en struiken in de achtergrond, links en rechts, geven de foto een kader en diepte met het hert in het midden.

1810 dvdm Janvan66
 
De  dia van de maand september stond in het teken van de fotoserie, waarbij een getal de verbindende factor tussen de foto's van de serie moest zijn.

De serie van Theo Bense werd door de jury van dienst als beste beoordeeld en kreeg daarmee het predikaat digiserie van de maand.

De motivatie van de jury: "Het getal 010 zorgt op een eigen manier verbinding van de serie daarnaast is iedere foto verschillend en geeft een mooi beeld van Rotterdam".

1809 dvdm TheoBense
 

De foto van de maand september is van Rini Paulussen.

De motivatie van de jury: Boot bij laag water mooi in het landschap, omgeven door indrukwekkende dreigende lucht, aangevuld met een mooi lichtje.

1809 fvdm Rini
 

De foto van de maand juni is van Theo Bense.

De motivatie van de jury:  Deze foto verbindt drie elementen op indringende wijze: architectuur, de  verandering van het winkelbeeld en de multiculturele samenleving. Het klassieke pand van De Gruyter & Zn, ooit schoolvoorbeeld van de typische "De Gruyter-stijl", door huisarchitect Wilschut is weliswaar in grote lijnen behouden gebleven, maar is toch door de huidige uitbater van een eigen gezicht voorzien. Dat de uitbater zijn cliëntèle heeft in Rotterdammers van niet-autochtone afkomst is duidelijk, maar dit wordt nog verder benadrukt door de voorbijganger. Ook technisch een foto waarop niets aan te merken valt.

1806 fvdm theo 4
 

De dia van de maand mei is van Rini Paulussen-Scheijbeler.

De motivatie van de jury: Deze maand hebben we voor een natuurfoto gekozen. Om deze foto te maken moet je veel geduld en doorzettingsvermogen hebben, de blauwborst laat zich niet zo maar zien. Toch is het deze fotograaf gelukt om hem in zijn eigen natuurlijk omgeving haarscherp op de foto te zetten. Om dit te bereiken heeft de fotograaf de hulp ingeroepen van een collega fotograaf die suggereerde om via youtube het geluid van de blauwborst even te beluisteren, zodat je weet of hij in de buurt is. De blauwborst was zo dicht in de buurt dat hij meteen op het geluid van zijn soort genoot afkwam, helaas voor hem kwam hij geen soortgenoot tegen maar een snelle en gelukkige fotograaf.

1805 dvdm Rini
 

De foto van de maand mei is van Wiek Renalda.

De motivatie voor de keuze is: De foto van de maand mei is dit keer een klassieke foto. Analoog gemaakt en zelf afgedrukt, door Wiek Renalda.
Het is een doorkijkje door een poort in Dordrecht. Alle tinten zitten er in van wit naar zwart aan toe.
Heel goed gezien door de fotograaf en heel mooi afgewerkt.

1805 fvdm WiekRenalda
 
 

De dia van de maand april is van Marly Smit. Het thema van deze maand was lange sluitertijd.

De motivatie van de jury: De foto geeft met weinig detail, alleen een straat met sponzen, een heel veelzeggend beeld van de marathon. Doordat er een lange sluiterijd is gebruikt zijn er nog twee linker hardloopschoenen zichtbaar in beweging. Met dat laatste voldoet de foto perfect aan de criteria van de opdracht en geeft het de uitstraling van een actiefoto.

 18 04 dvdm MarlySmit 1
 

De foto van de maand april is van Koos Verhoef.

De motivatie voor de keuze is: De foto is geslaagd door de eenvoud van het beeld, goede belichting en de kleur daardoor. Achtergrond fraai onscherp. De roos is niet geheel bevroren waardoor deze helemaal verlept zou zijn, maar is juist voor dit stadium gefotografeerd. Zoals gezegd de kleuren zijn nog mooi en de bloem is goed in beeld gebracht.

1804 fvdm Koos Verhoef
 

De dia van de maand maart 2018 is van Bart Cumbo Nacheli. Het thema van deze maand was herhaling.

De motivatie van de jury: Deze prachtige digi van de maand voldoet precies aan het thema "herhaling". Het bijzondere van deze herhalingen is de natuurlijke oorsprong : de zwarte en witte strepen van de drie zebra's. De drie zebra's zijn over het hele vlak mooi scherp weergegeven.De compositie en uitsnede doen denken aan twee zebra's met drie koppen, waarvan er twee de fotograaf lijken aan te kijken. Door de kop van de derde zebra wordt aandacht vastgehouden bij deze unieke foto.

1803 dvdm BartCumbo
 

De foto van de maand maart 2018 is van Theo Bense.

De motivatie voor de keuze is: Een geslaagde avond foto van Museum Boymans. Strak in beeld gezet met oog voor details en een fijne weerspiegeling. Door gebruik te maken van de HDR techniek zijn er zowel in de donkere als lichte partijen goed doortekende details te zien.

1803 fvdm TheoBense
 

De digi van de maand maart 2018 is van Marly Smit.

De motivatie van de jury: Deze keer heeft de jury niet gekeken naar de leukste of grappigste foto. Deze keer heeft ze jury meer gelet op de foto met de meeste techniek. Er kwamen meerdere foto’s voorbij die daarvoor in aanmerking konden komen. Maar de keus van de jury was gevallen op de foto van Marly. De kleuren in de foto zijn prachtig en de weerspiegeling in de plasjes water vallen gelijk op. Door de speciale bewerking valt de foto gelijk op en geeft het een hele speciale sfeer aan de foto. Volgens de jury heeft de fotograaf erg goed gekeken en op het juiste moment deze foto gemaakt.

1802 dvdm MarlySmit
 
 De foto van de maand februari 2018 is van Richard Pillard.

De motivatie voor de keuze is:  Een apart experiment met als resultaat een bijna abstracte foto met mooie reflecties.

1802 fvdm Richard Pillard
 

De dia van de maand januari 2018 is van Koos Verhoef.

De motivatie van de jury: De dia van de maand is gewonnen door Koos Verhoef. De jury was dit keer niet opzoek naar het leuke of mooie plaatje maar naar een foto die er uit springt, dus geen allerdaagse foto. De jury was dan ook meteen gevallen voor de foto van Koos, echter de foto van Bert met het versteelde plein, de twee foto’s van Anne Lize met twee vogels met huisnummer en de slecht weer foto met verschillende lagen maakte ook een kans. Maar de spruiten foto is het geworden omdat de uitsnede de kleur maar vooral ook de sfeer die het oproept en je moet goed kijken om er achter te komen wat je nu zag. Al met al een terechte winnaar.

1801 dvdm KoosVerhoef
 

De dia van de maand december 2017 is van Rini Paulussen-Scheijbeler

De motivatie van de jury: Een zeer mooie foto van 5 Koniks paarden in de mist. Hoe de paarden staan is apart, 4 op een rij en 1 paard staat als leider voor de groep. En een veulen bij de voet van de merrie staat helemaal vooraan. Goed gekeken door de fotograaf, op het juiste moment genomen.

1712dvdm Rini
 

De dia van de maand november 2017 is van Bart Cumbo Nacheli.

De motivatie van de jury: Zeezicht naar kust met kitesurfers.Foto kijkend naar de kust op een stormachtige zee. Op de voorgrond een dynamisch spel van kitesurfers, meeuwen en golven. Op de achtergrond de contrasterende statische rechte hoogbouw van de stad, die uit de waternevel lijkt op te rijzen. Door de vele kitesurfers op de golven en in de lucht, vechtend tegen de elementen, ontstaat een beeld waarin veel is om te ontdekken.

1711 dvdm BartCumboNacheli
 
 De foto van de maand november 2017 is van Eugène de Klerk.

De motivatie voor de keuze is: De foto springt er in eerste instantie uit door de originele vondst van het onderwerp. Verder is er een kleurrijk beeld ontstaan door de gehele foto. Tevens is de technische uitvoering geslaagd. (Al was de lijm van het passepartout nog nat).

1711fvdm eugene 1
 

De dia van de maand oktober 2017 is van Rini Paulussen-Scheijbeler.

De motivatie van de jury: Het thema deze maand was “Eenzaam en verlaten”

Veel foto’s toonden eenzame personen, bomen of verlaten plekken.
Maar dit aapje was eenzaam én verlaten en werd daarom de keuze voor deze Dia van de Maand.
 
1710DVDM Rini
 

De foto van de maand oktober 2017 is van Rini Paulussen-Scheijbeler.

De motivatie voor de keuze is: Deze zwartwit foto laat een brug met een rivier zien met daarnaast ook een spoorweg en een autoweg en bergen op de achtergrond. Er is erg veel te zien op deze foto en de weergave in zwartwit versterkt dit nog eens. Alle zwarte/wit/grijs tonen zijn aanwezig. De scherptediepte loopt  van voor in het beeld naar achter toe door. In de foto zitten enkele rechte en kromme lijnen waarvan de gebogen lijn van de brug het mooist en tevens het meest dominant is. Door bij het maken van de foto de juiste positie te kiezen is een interessante veel omvattende compositie ontstaan.  Een punt ter verbetering is mogelijk te bereiken door de brug wat lichter te maken t.o.v. de achtergond. Alles samengenomen, verdient deze foto de titel "foto van de maand september 2017".

1710 fvdm Rini 1
 

De dia van de maand mei 2017 is van Marijke Warner.

De motivatie van de jury: Een goed vastgelegd markttafereel, waarbij de bezoekers van de stoffenkraam en de marktkoopman zijn ingekaderd tussen alle koopwaar. Overal zijn rollen stof en schuimmateriaal te zien, die het oog leiden naar de aktie in de foto. De marktkoopman hoor je de dame in de groene jas bijna vriendelijk doch dringend vragen om even opzij te gaan, zodat hij kan passeren met de zware rol stof op zijn schouder.

05 17 dvdm Marijke
 

De foto van de maand mei 2017 is van Rob van Agthoven.

De motivatie van de jury: De foto springt eruit door het hoge standpunt van waaruit deze is genomen. Dat zie je zelden bij tulpenvelden. Daarbij is de foto van begin tot het eind scherp en geven de mensen op de voorgrond een levendig effect.

05 17 fvdm Rob
 

 De dia van de maand april 2017 is van Marijke Warner

De motivatie van de jury:

Een foto van Marijke in de dierentuin van een jongen die contact heeft met de ijsbeer. De dia is een mooi tafereel van het contact tussen mens en dier ondanks het dikke glas ertussen.

Er zit ook een gevoel van emotie bij om te zien hoe de ijsbeer naar de jongen kijkt. Een gevoelige plaat.Dat speelde wel mee in onze keuze voor deze dia. Marijke heeft ondertussen veel ervaring om dieren in de dierentuin vast te leggen en deze dia is een heel mooie aanvulling van haar dierenfoto's.

1704Marijike
 

De foto van de maand april 2017 is van Eugène de Klerk.

De motivatie van de jury: Een mooie landschapsfoto in de ochtendmist. De boom in de voorgrond en de sloot die door het landschap loopt, tesamen met de zon die heel licht door de mist schijnt en de blauwe gloed in de grondnevel, maken dat er een mooie sfeer in de foto onstaat.

04 17 fvdm eugene
 

De dia van de maand maart 2017 is van Hans Buitendijk.

De motivatie van de jury: 

We zien hier een detail van een van de Rotterdamse iconen. Het opname standpunt is zodanig dat het lijkt alsof de sporen niet op elkaar aansluiten, door beter te kijken zie je dat de twee delen toch bij elkaar horen. De personen benadrukken de grootsheid van dit monument. En aan de overkant zie je op een gevel uitnodigende letters De Hef.... Een echte Hans Buitendijk foto.

0317HansBuitendijk
 
 

De foto van de maand maart 2017 is van Bert Boer.

De motivatie van de jury: Het lijnenspel, de prettige verdeling en de mooie kleuraccenten maken deze foto erg aangenaam om naar te kijken. Er waren deze avond veel mooie foto's, maar deze vonden we allebei (Jan en Richard) erg mooi.

03 17 BertBoer
 

 

De dia van de maand februari 2017 komt van Marijke Warner.

De motivatie van de jury: Foto met op de voorgrond het silhouet van een wandelaar met rugzak, lopend op een steiger van de Kralingse Plas. Op de achtergrond van de plas zijn de contouren en reflecties van de stad te zien. De combinatie van het donkere silhouet van de wandelaar met de wat lichtere nevelige achtergrond geven een gevoel van ruimte en het ontdekken van nieuwe plaatsen.

201702MarijkeWarner
 

De foto van de maand februari 2017 komt van Gerard de Vries. 

De motivatie van de jury: Een mistige ochtend op de Rijn bij de plaats Kaub. Twee boten, het kasteel Burg Pfalzgrafenstein op het eiland Falkenau tegen een mistige achtergrond met bergen. Het panorama straalt rust, maar ook beweging uit. Het lijnenspel van de rechterboot zorgt voor een mooie dieptewerking. Door de plaats van het kasteel aan de linkerzijde ontstaat een mooi panorama om lang naar te kijken.

 FvdMGerarddeVriesfeb2017 (1)
 

De dia van de maand januari 2017 komt van Bart Cumbo Nacheli. Het thema was Dordrecht, de stad die we in september op een clubavond hebben bezocht.

De motivatie van de (kritische) jury Hans Buitendijk: Het is de fotograaf gelukt om in deze setting een foto te maken met een duidelijke extra inbreng. De foto bestaat uit meerdere lagen, van zowel weerspiegeling, doorkijk en werkelijkheid. Een terechte winnaar deze maand met meerdere kanshebbers.

dia vd maand febr 2017 Bart 02
 

De eerste foto van het jaar 2017 komt op naam van Bart Cumbo Nacheli. De motivatie van de jury: Een mooi grafisch beeld van de Rotterdamse haven. Hoewel deze foto zich minder snel lijkt te lenen voor een dergelijke omzetting, is deze bijzonder goed geslaagd en zijn de vele details in de foto goed zichtbaar gebleven. Het lijnenspel van de kranen en de containers vullen elkaar goed aan, waardoor een evenwichtige compositie ontstaat die uitnodigd om te blijven kijken.

Foto vd maand Jan Bart Cumbo Nacheli
 

 De laatste dia van de maand in 2016 is van Henk Zijlstra.

De motivatie van de jury is: De strandfoto met tegenlicht opname is zeer apart, om de volgende reden: De strandgangers staan allemaal op de goed plaats en de zeemist geeft een aparte dimensie aan deze foto. Door de strandgangers kijk je als het ware de foto in.

 Diavdmnddec16 H.Zijlstra 04
 

De foto van de maand november 2016 is van Rob van Agthoven.

De motivatie voor de keuze is: Het is een mooie actiefoto van 2 vossen on de Amsterdamse Drinwaterleiding Duinen. de bruiknkleuring van de vossen komt in deze foto prachtig uit en de scherpte is goed. Voor mij het perfecte plaatjes.

FvdMNov2016 RvAgthoven2
 

De foto van de maand november 2016 is van Theo Bense.

De motivatie van de keuze is:  Een prachtige mist foto van een op zich al mooi parklandschap. Wat direct opvalt zijn de prachtige bijna pastel kleuren. Dit zorgt voor een rustige en zeer sfeervolle foto. Alles lijkt te kloppen aan deze opname.

fvdm2016 11 theobense 1
 

 

In oktober 2016 was het thema van de dia van de maand "Straatfotografie" in de brede zin van het woord. Tot dia van de maand werd onderstaande foto van Hans van Essel gekozen.

De motivatie van de keuze is: Wij zien hier een straatfoto met drie elementen : winkels, bewegende mensen en een etalage pop. De lijst van de etalage vormt een natuurlijke verticale lijn in de foto waardoor er een tweeluik ontstaat. Door het verschil in grijstinten en de reflecties is er een duidelijk verschil tussen de etage en de rest van de foto, terwijl de straat met de mensen doorloopt. De fotograaf heeft een goede balans gevonden tussen de drukte op straat en de rust van de etalagepop in een winkelstraat. De foto geeft het gevoel dat je als kijker op punt staat rechtsaf te gaan en je weg te vervolgen in de winkelstraat. Volgens de jury voldoet de foto aan de algemene regels voor straatfotografie : publieke plaats en mensen die ongemerkt (candid) worden vastgelegd.

DvdM1016HansvanEssel
 

 

De foto van de maand oktober 2016 is van Riccardo van Iersel.

De motivatie voor de keuze is: De fotograaf is het gelukt om Delfshaven perfect in beeld te zetten. Zowel compositie, belichting en scherpte kloppen allemaal. De masten, huizen en boten, maar vooral ook de reflectie geven een extra pluspunt aan de foto.

 FvdM Riccardo van Iersel Oktober 2016 (4)
 

 

De dia van de maand september 2016 is van Kees Wolthoorn.

De motivatie voor de keuze is: Sfeervolle natuurfoto, waarbij het ochtendlicht mooi door het bladerendek heenbreekt. Door de goede belichting zijn de lichtstralen mooi vastgelegd en is de boomschors nog goed zichtbaar. Mooi ook hoe lichtbundel diagonaal door het beeld loopt, waardoor de opname ook compositorisch dik in orde is.

DvdM 0916 Kees Wolthoorn
 

 

De foto van de maand september 2016 is van Henk Zijlstra.

De motivatie voor de keuze is:De kracht van deze foto met twee schelpen zit in de eenvoud van de compositie en het duotoon-achtige kleurgebruik. De scherpte ligt op de schelpen waardoor de structuur goed tot zijn recht komt. Door het scherpteverloop wordt dit nog eens benadrukt. Een fijne plaat om naar te kijken.

Foto 01 vd mnd sept 2016 Henk Zijlstra